Sense-In ® 

Sense-In ®

Sense-In ® är en kurs där du lär dig tala kroppens språk.
I kursen får du viktiga insiktsnycklar till hur ditt nervsystem är byggt för att hantera och processa stress och återgå till återhämtning. Sen får du träna detta och integrera det i kroppen.

Varje nyckel är kopplad till en övning som påverkar dig att komma in i vila och återhämtning. Du får en direkt effekt och på lång sikt blir du bättre rustad att hantera stress i kroppen.

Klasserna är:
  • Enkla, som alla klarar av att utföra
  • Korta, några minuter, så de alltid får plats i din dag
  • Teorin är på några minuter, så att du kan ta små tuggor i taget.
  • Teorin och de övningar vi gör är baserade på forskning
Den här kursen passar dig som:
  • Vill förstå stress och hur kroppen hanterar den
  • Vill ha praktiska verktyg för att hjälpa kroppen hantera stressen
  • Du som har smärta i kroppen, utmattning eller sömnsvårigheter
  • Du som ofta har en hög stresspiral och har svårt att komma ner i varv

11 Nycklar, 12 Övningar, Dagbok  

Avsnitt 1. Andning & Nervsystemet

Vi går igenom grunden i andningen och varför andningen är så viktig för ditt mående. Hur påverkar andetaget ditt nervsystem och hur kan du påverka?

Klasser:  Teori 5, övning 2 hemläxa

Avsnitt 2. Pausa för syre

Att få syre är viktigt och inte alltid enkelt när vi är stressade. Hur kan jag skapa bättre förutsättningar för mitt hjärta och syreupptaget i kroppen?

Klasser: Teori 1 övning 1 hemläxa

Avsnitt 3. Näsan & nervsystemet

Visste du att näsan påverkar ditt nervsystem och till och med dina tankar och känslor? Här får du lära dig hur och vad du kan göra för att växla. Du får en övning som balanserar aktiviteten mellan dina hjärnhalvor.

Klasser: Teori 3 övning 1 hemläxa

Avsnitt 4. Näsan & Kväveoxid

 Visste du att näsan påverkar syreupptaget? Här går vi igenom några studier som har gjort och du får en övning som du kan göra för att öka syreupptaget och ditt immunförsvar

Klasser: Teori 4 övning 1 hemläxa

Avsnitt 5. Vagusnerven

Den älskade vagusnerven! Här lär vi oss hur vi i vår vardag kan skapa starkare nervkopplingar och genom att använda en nerv – stärka den

Klasser:  Teori 4 övning 1 hemläxa

Avsnitt 6. Vår body map

Hjärnan lyssnar hela tiden på kroppen, den behöver veta vad som pågår i kroppen för att kunna reglera alla system. Vad händer när den får för lite information? Självklart får du en övning för att bygga upp en bättre relation mellan din hjärna och kropp

Klasser: Teori 3 övning 1 hemläxa

Avsnitt 7. Kroppsnärvaro

Vi har flera olika nervändar som tar upp olika sorters information i kroppen. Här går vi igenom våra proprioceptiva nerver och hur vi kan träna dem

Klasser:  Teori 3 övning 1 hemläxa

Avsnitt 8. Känn & läk

Vissa informationskanaler har förmågan att påverka våra känslor. Hur det går till går vi igenom här. Det här är den del jag själv anser som den absolut viktigaste nyckeln till vårat mående. Du får förståelsen hur, samt en övning.

Klasser: 5 Teori 1 övning 1 hemläxa

Avsnitt 9. powerposes

Vi kan ändra vårat mående och vår stressnivå, direkt genom vårat kroppsspråk. Här lär du dig hur det fungerar och vad du kan göra i din vardag.

Klasser: 3 Teori 1 övning 1 hemläxa

Avsnitt 10. Fokus för hjärnvila

Hjärnan och våra tankar påverkar oss. Vi kan inte få huvudet att vara tyst, men vi kan ändå som jag brukar kalla det “pottträna” vår hjärna så att den är lite mindre oregerlig. 

Klasser: 3 Teori 1 övning 1 hemläxa

Avsnitt 11. positiva känslor

Här går vi igenom den senaste forskningen om hur hjärtat påverkar nervsystemet. Hjärtats kraft är helt enkelt fantastiskt!!

Klasser: 3 Teori 1 övning 1 hemläxa

Daniela Schütt

Jag heter Daniela Schütt och är en utforskande bodynaut som binder trådar mellan västerländsk forskning och Yogans urgamla tekniker. Efter en grov misshandel när jag var 20 år, behövde jag hitta ett sätt att läka  både fysiskt, mentalt och känslomässigt.

Jag behövde förstå varför min kropp och mitt mående var som det var, och vad jag kunde göra för att läka. Det ledde mig till olika lärare i Indien, Sverige och djupdykning i stressforskning.

Nu delar jag med mig av det jag fann på vägen.

Sense-In ® är kort och gott en serie nycklar till kroppens eget sätt att bearbeta och hantera stress.