Pressuryoga

Pressuryoga är en mix mellan yinyoga och egenpressur. Vi använder oss av bollar, block och bolster för att massera längs med bindvävslinjerna. Vi följer i stort sett Tom Myers bindvävslinjer tillsammans med närvaro och avslappning. Detta kan vi även kombinera med stressfysiologi och vi påverkar stressmuskulaturen i kroppen för att få bättre vaguston. Vi lär oss mer om bindväv och om hur vi påverkas av den och hur vi kan påverka den. Klasserna är alltid öppet reflekterande med bodynaut-anda.

Med pressuryoga, kroppscanning och närvaroövningar hittar vi bortglömda eller förträngda delar av kroppen. Den omedelbara effekten är mjukare muskler och mindre anspänning samtidigt lär du känna din kropp, du hittar områden du inte visste var anspända och hjälper dem till en ny mjukare tonus. Pressuren hjälper dig till att få en bättre interoception, vilket i sig hjälper oss motverka de skadliga effekterna samt att läka obearbetade känslor.

Ord från elev

Mitt liv har förändrats av pressuryoga. Jag har lärt känna min kropp på ett helt annat sätt som ingen annan träningsform eller yoga kunnat göra innan. Med pressuryogan kan jag tydligt känna hur mina muskler känns i vardagen, jag känner om de spänner sig och kan därför stoppa osunda vanor mycket snabbare än tidigare. Jag vet exempelvis hur det känns när olika delar av min stressmuskulatur spänns och kan då stoppa det innan jag får ont av det.
Pressuryogan har hjälpt mig både med mitt fysiska och psykiska mående. Jag har nu ett enkelt verktyg för att få bort spänningar som finns i kroppen. Jag har fått bort min spänningshuvudvärk och slutat gnissla tänder tack vare enbart pressuryogan, ingen annan träning. Jag är en högkänslig person och pressuren hjälper mig även att på ett kontrollerat sätt hantera alla känslor och hormoner som finns inom mig. Känslor sätter sig i kroppen och pressuren hjälper mig att bearbeta dessa känslor. Jag kan vara ledsen, arg, orolig eller nedstämd men efter pressuryogan är mitt sinne lugnare. Pressuryogan hjälper mig både förebyggande och under perioder då jag inte mår lika bra. Jag skulle rekommendera alla att göra pressuryoga, oavsett var i livet man är, det kan alltid vara din bästa vän.