Aktuell status
Ej anmäld
Pris
5 600,00 kr
Kom igång

Allt fler utvecklar höftproblem och vi som Yogalärare behöver kunskapen att kunna hantera, förstå och hjälpa våra elever till bättre balans i höfterna, hitta lösningar på smärtproblematik och att kunna utföra yoga utan att förvärra skador.

Den här kursen riktar sig till dig som redan är utbildad Yogalärare och vill få verktyg och kunskap om höfter och hur du kan göra dina klasser säkra samt hjälpa elever med höftproblem. Vi går igenom vanliga orsaker till höftproblem, anatomin runt höften och hur fascia påverkar/påverkas. Du kommer få en ordentlig grundplåt i stabiliserande övningar för höften, vad man bör göra och inte göra i vanliga yogaasanas. Vi går igenom vilka muskler som behöver stärkas och hur, vilka muskler som vi behöver mjuka upp/avlasta och hur vi kan göra det med hjälp av antingen yin och/eller pressur.

Det här är en matnyttig påbyggnads-utbildning för dig som lärare, som kommer ge dig en röd tråd i din egen träning och i dina klasser. Dina ”höftproblemelever” kommer hitta helt nya vägar till balans, styrka och ett smärtfriare liv. Samtidigt blir dina klasser förebyggande och kommer ge en medvetenhet till dina elever att träna på ett höftsäkert sätt.

Daniela Schütt har utvecklat sin träning och tekniker efter att själv opererats för CAM/PINCER och labrumsskada. Med bättre kunskap om höfterna kan vi både förebygga och ge bättre rehab.